NHP en TAF keren uit bij terminale ziekte

dinsdag, 26 januari 2010

NHP en TAF verkopen vanaf vandaag een terminal illness-ORV, waarbij de verzekerde ervoor kan kiezen de uitkering al te ontvangen bij een terminale ziekte. De kostprijs van deze verzekeringsvorm is iets hoger, waardoor voor deze polis 3% extra premie wordt betaald. Tot 1 mei is de extra Critical Illness dekking gratis bij TAF en NHP.

NHP en TAF zeggen hiermee de mogelijkheid te willen bieden om extra geld beschikbaar te maken voor zaken als thuiszorg, particuliere zorg of een hospice, medische hulpmiddelen, aanpassingen in en rond het huis en het vervullen van laatste wensen.

De maximale uitkering bij terminale ziekte door TAF en NHP bedraagt € 300.000 op één verzekerd leven. Is het verzekerd kapitaal hoger, dan blijft de polis in stand voor de resterende som. Overlijdt de verzekerde niet binnen twaalf maanden, dan hoeft de uitkering niet te worden terugbetaald.

Lees ook:
TAF overlijdensrisicoverzekering (ORV) via ACE
NHP Overlijdensrisicoverzekering (orv)

Belangrijke aanvullende voorwaarden uitkering bij Terminal Illness:

Voorwaarden
Er geldt hier dat de klant voor de optie kan kiezen bij aanvraag van de polis. De kosten zijn 3% extra premie (eerste 3 maanden gratis. Er geldt dan dat als de klant gedurende de looptijd van de polis een terminale ziekte krijgt waarbij door een onafhankelijke arts een levensverwachting van 12 maanden of korter. Er komt dus in de polisvoorwaarden te staan:

Terminale Ziekte
De diagnose van een ziekte waarvan wordt verwacht dat deze ziekte leidt tot het overlijden van de verzekerde binnen 12 maanden. Deze diagnose moet worden ondersteund door een specialist en bevestigd door een door de verzekeraar aangewezen arts.

Daarnaast geldt:
18.3 Wanneer een diagnose van een Terminale Ziekte is gesteld, zal de Verzekeraar de begunstigde 100% van de verzekerde som uitbetalen, tot een maximum van € 300.000,00 op verzekerd leven. Bij uitbetaling van de uitkering in verband met Terminale Ziekte, wordt de Polis automatisch beëindigd. Indien het verzekerde kapitaal het bedrag van € 300.000,00 overschrijdt, blijft de polis bestaan, onder voorwaarde dat de betaling van de vereiste premies wordt voortgezet, voor het verschil van de in de polis genoemde verzekerde som en de uitbetaalde uitkering betreffende Terminale Ziekte. Het uitstaande bedrag van het verzekerde kapitaal wordt dan betaald bij overlijden van de verzekerde.

18.4 Er wordt geen uitkering betreffende Terminale Ziekte uitbetaald indien een HIV-besmetting aanwezig is tijdens de Terminale Ziekte.

18.5 Er wordt geen uitkering voor Terminale Ziekte uitbetaald indien de diagnose wordt gesteld binnen 12 maanden voor het beëindigen van de verzekering.

18.6 De maximale leeftijd bij een vordering voor een uitkering wegens Terminale Ziekte is 65 jaar.

Indien de klant toch blijft leven geldt dat hij niet hoeft terug te betalen. Dit risico is voor ACE.

Vaststelling van de terminale ziekte gebeurt dus door de specialist en een deskundig, aangewezen door de verzekeraar. Hebben die een verschillende mening die van invloed is op een mogelijke uitkering (stel, de specialist zegt 10 maanden en deskundige van de verzekeraar 14 maanden) dan zal een onafhankelijke derde worden ingeschakeld om tot een uiteindelijke bindende beslissing te komen.

Kies de goedkoopste ORV na een premievergelijk goedkoopste orv's van alle overlijdensrisicoverzekeringen, ook provisieloos (= netto premie orv).

« Terug naar nieuwsoverzicht