Uitkering ORV voor de dood

woensdag, 17 februari 2010

De Telegraaf meldt vandaag over de Terminal Illness dekking van TAF.

Een overlijdensrisicoverzekering keert het verzekerde kapitaal uit na overlijden van de verzekerde.

In de Verenigde Staten zijn echter investeerders die overlijdensrisicoverzekeringen van terminale patiënten kopen. De verzekerde heeft niet meer lang te leven, maar de verzekering keert pas uit op het moment dat de verzekerde daadwerkelijk overleden is. De investeerders geven geld aan de patiënten die op deze manier zelf nog over het geld kunnen beschikken.

De verzekerde krijgt slechts een deel van het bedrag die pas vrij zou komen na het overlijden, en kan daarmee dure behandelingen betalen of die laatste wens, een prijzige wereldreis, in vervulling laten gaan.

De ook in Nederland actieve verzekeraar TAF heeft ook een soortgelijke nieuwe vorm van overlijdensrisicoverzekering op de markt gebracht. Tegen een extra premie van 3% keert de verzekeraar uit in het geval de verzekerde terminaal ziek is en nog maximaal twaalf maanden te leven heeft. Deze regeling geldt uitsluitend voor personen tot 65 jaar.

Er zijn uitzonderingen. In het geval HIV besmetting de oorzaak is van de terminale ziekte is, en indien de diagnose gesteld is binnen twaalf maanden voor beëindiging van de polis, volgt er geen uitkering.

Lees hieronder alles over deze unieke dekking:
nieuwe unieke voorwaarde TAF en NHP
TAF keert ORV uit voor de dood

« Terug naar nieuwsoverzicht