ORV polis te duur volgens verzekeraar

woensdag, 7 april 2010

Dazure heeft onlangs de premies van de overlijdensrisicoverzekeringen van bestaande klanten verlaagd met 3 tot 13 procent. Bij andere verzekeraars gelden nieuwe lagere tarieven alleen voor nieuwe klanten.

De meeste verzekeraars geven de voordelen van de stijgende levensverwachting echter niet automatisch door aan hun klanten. Hierdoor betaalt driekwart van de Nederlanders met een levensverzekering die alleen uitkeert bij overlijden 25 tot 30 procent te veel premie.

In totaal gaat het om ruim 300 miljoen euro per jaar. Dit stelt verzekeringsdeskundige Jan Donselaar, een van de oprichters van Dazure, de aanbieder van Goedidee nabestaandenverzekeringen.

‘Verzekeraars benadrukken altijd onzekerheden. Er is één zekerheid waar ze ook op zouden moeten wijzen: we worden gemiddeld steeds ouder’, zegt Donselaar.

Het Verbond van Verzekeraars zegt dat verzekeraars zelf moeten beslissen welke tarieven ze in rekening brengen. Aegon en Interpolis zeggen dat verzekerden kunnen informeren of ze voor een lager tarief in aanmerking komen. Als dat zo is, kunnen ze hun polis omzetten.

Idententieke verzekeringen
Volgens Independer.nl en de Consumentenbond zijn er nog steeds grote verschillen tussen de premies voor identieke verzekeringen. De duurste verzekeraar rekent vaak twee maal zoveel als de goedkoopste. Omdat deze verzekeringen veelal zijn gekoppeld aan een hypotheek die een looptijd van tientallen jaren hebben, kan een klant duizenden euro’s besparen door over te stappen.

Dat is relatief eenvoudig. Omdat bij een overlijdensverzekering geen kapitaal is opgebouwd, zijn er geen boetes bij het opzeggen van het contract. (bron: De Volkskrant.nl)

Vraag een gratis en vrijblijvend premie vergelijk goedkoopste orv's van alle overlijdensrisicoverzekeringen, ook provisieloos (= netto premie orv).

« Terug naar nieuwsoverzicht