Stappenplan ORV afsluiten, opzeggen, oversluiten

woensdag, 19 mei 2010

Het onderstaande stappenplan kan u helpen om een beslissing te nemen over uw lopende overlijdensrisicoverzekering (ORV).
Het is goed om onderstaand stappenplan door te nemen zodat u na kunt denken over uw opties en mogelijkheden. Zo komt u goed beslagen ten ijs als u na een premie vergelijk uw keuze wilt maken.

Hebt u een ORV in uw beleggingshypotheek?

Op uw polisblad staat of u een overlijdensrisicodekking heeft afgesloten in uw beleggingsverzekering. Ook op het jaarlijkse waarde-overzicht, dat u sinds 2007 ontvangt, staat de premie die wordt ingehouden voor een overlijdensrisicodekking.

Het is goed om naar het bedrag te kijken dat wordt uitgekeerd als u komt te overlijden. Ook is het goed om naar de premie van de lopende ORV te kijken. Staat in de polis een vast bedrag en klopt dat met wat er op uw jaarlijkse overzicht staat?

Heeft u een verplichte ORV bij uw hypotheek of heeft u een ORV omdat u dat graag wilt?

Bedenk wat de reden is dat u een ORV heeft. Was het een verplichting van de bank of heeft u een ORV voor uw nabestaanden? Zet voor uzelf goed op een rij waarom u een ORV heeft en wat de hoogte van het verzekerde bedrag moet zijn om aan die wens te moeten voldoen.

Als u een ORV heeft voor uw nabestaanden, bekijk dan ook welk bedrag uw pensioenverzekering of pensioenfonds uit gaat keren als u komt te overlijden. Wellicht heeft u via uw pensioen ook een partnerverzekering. Dat zou betekenen dat als u komt te overlijden uw partner maandelijks een vergoeding krijgt uitgekeerd.

Heeft u uw verplichte ORV nog nodig?

Als u een ORV heeft omdat uw hypotheekverstrekker dat verplicht heeft gesteld dan is het goed om te bedenken of u die ORV nog steeds nodig heeft. Als de executiewaarde van uw woning hoger is dan de hoogte van uw hypotheek dan is een ORV meestal niet verplicht. Bij NHG ligt dit net wat anders.

Wilt u een ORV behouden?

Wilt u geen ORV meer hebben, dan kunt u deze vrijwel altijd maandelijks opzeggen.

Wilt u wel een ORV behouden, bijvoorbeeld voor uw nabestaanden, dan is het goed om te kijken naar welke dekking u wilt hebben. Ook is het goed om te bekijken of u dezelfde dekking niet ergens anders goedkoper kunt afsluiten. Mocht u dezelfde dekking willen behouden dan kan het ook goed zijn om te bekijken of de ORV niet als losse ORV zonder verpanding afgesloten kan worden.

Kan mijn ORV ergens anders goedkoper?

Via diverse vergelijkingssites voor overlijdensrisicoverzekeringen kunt u zelf kijken of er een goedkoper alternatief is.
U kunt via Goedkoopste ORV.nl, Goedkoopste Overlijdensrisicoverzekering.nl of Goedkoopste Risicoverzekering.nl gratis en vrijblijvend de ORV laten vergelijken.

Alle orv's (overlijdensrisicoverzekeringen) vergelijken, provisieloos afsluiten kan, bespaar eenvoudig op de premie en dus geld met de goedkoopste orv voor uw situatie.

Vraag een gratis premievergelijk van alle goedkoopste overlijdensrisicoverzekeringen (orv), kies zelf de goedkoopste en voor u de beste orv. Gegarandeerd de laagste premie, laagste provisie en afsluitkosten. Ook de goedkoopste orv's volgens de Consumentenbond! Dus altijd de goedkoopste ORV.

Vraag hier uw gratis premievergelijk ORV met én zonder provisie

Binnen één werkdag het complete premievergelijk van goedkoopste orv's met productinformatie in uw mailbox. Alle orv's zonder provisie indien mogelijk of ontvang premies terug als er toch afsluitprovisie inzit.

« Terug naar nieuwsoverzicht