Veel gestelde vragen TAF Levensverzekering

dinsdag, 11 januari 2011

Op 25 juni 2008 introduceerde TAF de TAF Leven Personal overlijdensrisicoverzekering (orv), één van de goedkoopste overlijdensrisicoverzekeringen van Nederland.


Betaal ik de hele looptijd dezelfde premie voor een TAF Personal Overlijdensrisicoverzekering?
Ja. De premie van de TAF Personal Overlijdensrisicoverzekering is gedurende de gehele looptijd van de verzekering gegarandeerd. Dit komt omdat er in de polisvoorwaarden geen ‘en bloc’ bepaling is opgenomen. Helaas is het zo dat veel verzekeraars tegenwoordig een ‘en bloc’ bepaling toepassen. Gelukkig is dit bij TAF niet zo.


Er is een TAF Overlijdensrisicoverzekering op 2 levens afgesloten waarbij beide verzekerden tegelijkertijd overlijden. Wat gebeurt er dan?In het geval bijvoorbeeld twee personen als gevolg van een ongeval overlijden kan niet altijd worden vastgesteld wie van de twee als eerste is overleden. In dat geval gaat de wet ervan uit dat beide gelijktijdig zijn overleden. De een kan dus niets meer van de ander erven. Bij gelijktijdig overlijden van eerste en tweede verzekerden zijn begunstigden voor de helft de erfgenamen van de eerste verzekerde en voor de helft de erfgenamen van de tweede verzekerde.
De begunstigden van de TAF Overlijdensrisicoverzekering ontvangen één uitkering. Let wel, er volgt maar 1 uitkering, niet 2 maal het verzekerde bedrag.


Geeft een TAF Overlijdensrisicoverzekering dekking als de verzekerde in het buitenland woont?
iemand op het aanvraagformulier aangeeft dat hij/zij in het buitenland woont of van plan is hier naartoe te verhuizen, dan kan TAF een verhoogde premie berekenen of de aanvraag afwijzen.
De premie dient altijd wel afkomstig te zijn van een Nederlandse bankrekening.


Geeft een TAF Overlijdensrisicoverzekering dekking bij een vliegtuigongeluk?
Is het overlijden het directe gevolg van een vliegtuigongeluk? Dan is men gewoon verzekerd en is er dus dekking.


Geeft een TAF Overlijdensrisicoverzekering dekking bij gevaarlijke sporten?
Als iemand op het aanvraagformulier aangeeft dat hij/zij aan een gevaarlijke sport doet is het mogelijk dat TAF hiervoor een verhoogde premie berekent of de aanvraag afwijst.


Heeft de TAF Personal Overlijdensrisicoverzekering een voorlopige dekking?
Gedurende een periode van maximaal 3 maanden, te rekenen vanaf de datum dat TAF het aanvraagformulier heeft ontvangen, is er voorlopige dekking wanneer men komt te overlijden als het directe en uitsluitende gevolg van een ongeval.
Indien de verzekeraar op basis van de beknopte gezondheidsverklaring op het aanvraagformulier
concludeert dat er sprake is van een goede gezondheid, dan is er ook voorlopige dekking wanneer het overlijden het directe en uitsluitende gevolg is van een ziekte.
De voorlopige dekking kent een maximaal verzekerd kapitaal van € 265.000,-.



Hoe kan de verzekering opgezegd worden?
Een verzekering waarbij de premie per maand wordt betaald is maandelijks opzegbaar door middel van een aan TAF gericht aangetekend schrijven. De verzekeringnemer dient hierbij een opzegtermijn van één maand in acht te nemen.

Een verzekering waarbij de premie per jaar wordt betaald is een keer per jaar opzegbaar op de premievervaldatum. Daarbij geldt een opzegtermijn van één maand.

De verzekering kan opgezegd worden door een opzeggingsverzoek inclusief het originele polisblad per aangetekende brief te versturen naar:
TAF B.V.
Postbus 4562
5601 EN Eindhoven

TAF geeft de verzekeringnemer het recht om binnen één maand na ontvangst van de polis de verzekeringsovereenkomst schriftelijk op te zeggen door het terugsturen van het originele polisblad. Heeft u al premie betaald? Dan zal TAF die volledig terugstorten.


Is de premie van een TAF Overlijdensrisicoverzekering fiscaal aftrekbaar?
De premie voor een overlijdensrisicoverzekering is in beginsel niet fiscaal aftrekbaar. Verzekeraar Quantum Leben biedt wel de mogelijkheid om op de overlijdensrisicoverzekering een lijfrenteclausule toe te plaatsen. De premie is dan wel fiscaal aftrekbaar


Kunnen militairen volledig verzekerd worden bij een TAF Overlijdensrisicoverzekering?
Ja, militairen kunnen worden verzekerd. Dekking is uitgesloten als het overlijden het gevolg is van deelname aan gevechtshandelingen als militair in oorlogsgebieden tijdens oorlogmissies en humanitaire missies.


Vanaf welke leeftijd kan ik een TAF Personal Overlijdensrisicoverzekering afsluiten?
U kunt een TAF Personal Overlijdensrisicoverzekering sluiten vanaf 18 tot 70 jaar.


Wanneer is medische keuring noodzakelijk?
Mensen jonger dan 50 jaar worden medisch gekeurd vanaf een verzekerd kapitaal van € 500.000,-. Voor mensen ouder dan 50 jaar ligt de grens op € 300.000,-.


Wat houdt bij de TAF Personal Overlijdensrisicoverzekering de dekking bij Terminale Ziekte(n) in?
Wanneer er op het aanvraagformulier gekozen wordt voor de “Dekking bij Terminale Ziekte(n)” wordt het mogelijk om het verzekerd kapitaal uit te laten keren bij een levensverwachting die korter is dan 12 maanden. De TAF Personal Overlijdensrisicoverzekering keert in dat gevalhet verzekerd bedrag meteen uit, met een maximum van € 300.000,-
Belangrijk: er kan alleen een beroep gedaan worden op deze dekking zolang men jonger is dan 65 jaar.

Voor details over deze dekking verwijzen wij u naar de polisvoorwaarden.


Wat is de looptijd van een TAF Personal Overlijdensrisicoverzekering?
U kunt voor de TAF Personal Overlijdensrisicoverzekering een looptijd kiezen van tussen 5 en de 35 jaar.


Welk kapitaal kan ik bij een TAF Personal Overlijdensrisicoverzekering verzekeren?
Bij TAF kan een uitkering bij overlijden verzekerd worden van tussen de € 18.000,- en de € 1.500.000,-.

« Terug naar nieuwsoverzicht