DELA kan en bloc alleen met toestemming leden toepassen

vrijdag, 11 maart 2011

In de afgelopen 70 jaar hebben de leden van DELA het dienstverleningspakket, de voorwaarden van de verzekering, enkele keren aangepast. Twee keer ging het om een verhoging van de premie om waardevastheid te garanderen, de overige keer om aanpassingen van het dienstverleningspakket naar de maatstaven en normen van de tijd. De laatste keer was in 2006.

De leden van de coöperatie hebben daarmee bewezen terughoudend en terecht zorgvuldig om te gaan met hun recht om de voorwaarden van hun eigen verzekering voor alle leden aan te passen.

Voor DELA is het solidariteitsprincipe, waardoor DELA altijd één portefeuille heeft gehouden, een wezenskenmerk van de coöperatie. Het credo 'draagt elkanders lasten' is nu - ruim 70 jaar later - een springlevend principe, positief onderscheidend en een belangrijke pijler van het succes, aldus DELA.

Het heeft DELA marktleider op het gebied van uitvaartverzekering en uitvaartverzorging gemaakt, met ruim 3,2 miljoen verzekerden die zélf beslissen over de inhoud en voorwaarden van hun verzekering.

DELA vindt dat de en-bloc clausule nodig is voor de continuïteit van de organisatie. Is het nodig de en bloc toe te passen, dan kan dit alleen met goedkeuring van de leden van de DELA coöperatie. Dan gaat het solidariteitsprincipe weer op.

De directie van DELA kan dus nooit alleen deze bepaling toepassen maar alleen met toestemming van de leden.

gerelateerde artikelen:

DELA LeefdoorPlan
Uitvaartverzekering DELA
ORV DELA premie vergelijken (ook zonder provisie)

« Terug naar nieuwsoverzicht