Solvabiliteit Reaal voor risicoverzekering

woensdag, 1 juni 2011

De term solvabiliteit is een uitdrukking voor de mate waarin een verzekeraar in staat is aan zijn toekomstige (langlopende) verplichtingen te voldoen. Ofwel, heeft de verzekeraar een vorm van garantie dat zij de uiterkingen uit de overlijdensrisicoverzekeringen kunnen doen.

Hoe hoger het solvabiliteitspercentage, hoe beter de verzekeraar ervoor staat ten opzcihte van de langlopende verplichtingen.

Bij sommige verzekeraars is door verleend staatssteun de solvabiliteit kunstmatig opgehoogd.

Deze wettelijk voorgeschreven veiligheidsmarge wordt ook wel vereiste solvabiliteit genoemd.

Als de feitelijk aanwezige solvabiliteit bij een verzekeraar precies gelijk is aan de minimaal vereiste solvabiliteit, dan is de solvabiliteitsratio 100%. Houdt een verzekeraar meer dan de vereiste veiligheidsmarge aan, dan is de solvabiliteitsratio hoger dan 100%.

Gemiddeld is de solvabiliteitsratio van de verzekeringssector ca. 200%.

Volgens de wet is elke verzekeraar verplicht een bepaalde minimale solvabiliteit aan te houden als veiligheidsmarge. Zo probeert DNB als toezichthouder extra zekerheid te bieden voor de polishouders.

Het solvabiliteitspercentage van Reaal is op 31-12-2010 berekend op 205%

Kies de goedkoopste en meest solvabele overlijdensverzekering na een premievergelijk goedkoopste orv's van alle overlijdensrisicoverzekeringen, ook provisieloos (= netto premie orv).

« Terug naar nieuwsoverzicht