Goedidee Nabestaandenverzekering in GeldGids

donderdag, 22 september 2011

Afgelopen maanden heeft Dazure met de GoedIdee Nabestaandenverzekering opnieuw in de Consumenten Geldgids gestaan.

In de editie juli/ augustus 2011 heeft de Geldgids een artikel gewijd aan de mogelijkheden voor consumenten om over te stappen naar een goedkopere aanbieder van overlijdensrisicoverzekeringen.

Naast de premieverlagingen, waar verzekeraars verschillend mee omgaan, wordt er ook aandacht besteed aan de gevolgen van het beëindigen van een polis.

Indien de bestaande polis stopgezet moet worden, krijg je bij de Dazure Goedidee overlijdensverzekering (orv) een deel van de betaalde premie retour, vanuit het premiedepot. Zo hebben zij de relaties die onverhoopt de polis moesten beëindigen, de premie die de verzekeraar niet nodig heeft gehad retour kunnen geven. Enkele weken geleden zelfs een premiedepot waarde van circa € 2300,-!

'Stoppen met een losse verzekering kan altijd. Je krijgt, behalve bij Dazure, geen geld terug. Eigenlijk zou dat wel moeten, want de verzekeraar heeft met de premies die al zijn betaald, een bedrag gereserveerd waarmee hij het toenemende risico op overlijden afdekt. Als een klant opzegt, is dat dus een financiële meevaller voor de verzekeraar. Maar doorgaan met teveel betalen is een financieel nadeel voor de klant. ... Een universal lifeverzekering is vrijwel nergens los af te sluiten, behalve bij de Rabobank (Interpolis) en in iets aangepaste vorm bij Dazure. Deze twee polissen zijn overigens niet duur en makkelijk aan te passen aan veranderingen in de persoonlijke situatie.'

Voor het volledige artikel klik hier.

« Terug naar nieuwsoverzicht