Premieverlaging Goedidee ORV

woensdag, 29 mei 2013

GoedIdee heeft verzekeraars opnieuw opgeroepen premiekortingen orv ook aan bestaande klanten door te geven. GoedIdee heeft haar risicopremies voor bestaande klanten dit jaar al drie keer verlaagd. In totaal gaat het hierbij om een bedrag van 200.000 euro.

Indra Frishert, commercieel directeur: "Wij kennen geen enkele verzekeraar die de premie ook gegarandeerd verlaagt voor de bestaande klant, op het moment dat de premie wordt verlaagd voor nieuwe klanten. GoedIdee vindt dat dit eigenlijk wel zou moeten. Want bij andere verzekeraars wordt de klant eigenlijk gestraft voor zijn loyaliteit, als een lagere premie alleen maar aan een nieuwe klant wordt aangeboden. En wanneer een bestaande klant aan de bel trekt moet hij weer aantonen nog steeds (voldoende) gezond te zijn. Terwijl bovendien de kans groot is, dat hij zijn in de oude polis opgebouwde waarde kwijt raakt."

De gemiddelde premieverlaging over de hele portefeuille is dit keer 9 procent (mannen 10 procent, vrouwen 6 procent). Trouwe klanten van het eerste uur krijgen soms een premieverlaging van meer dan 20 procent.

"Want dit keer is de premieverlaging direct doorgevoerd in de premie die wordt geïncasseerd. Voorheen werd de risicopremieverlaging gespaard in het premiedepot."

(bron: VVP)

Premie vergelijken?

« Terug naar nieuwsoverzicht